Юлія Ратнер: як запоріжанка стала обличчям Valentino

У кожному місті народжуються люди, які надалі прославлять його та Запоріжжя – не виняток. Саме тут народилася та виросла модель Юлія Ратнер, шлях якої у нелегкому, але приголомшливому модельному бізнесі розпочався у 15 років. Пропонуємо вам ознайомитись із біографією запорізької моделі, яка за свою кар’єру стала обличчям Valentino. Більше – на сайті zaporizhanka.com.ua.

Як починався шлях моделі

Юлія завжди була самостійною дівчиною і вже з 15 років почала роздавати флаєри розплідника мейн-кунів у Запоріжжі, який належав до мами її подруги. Приблизно в цей же час у Юлії з’явилися перші думки про те, щоб податись у моделінг: вже тоді вона розмірковувала про фотосесії та подіум, проте того, що сталося пізніше, вона не могла навіть уявити. Багато дівчат для того, щоб пробитися в модельний бізнес, роками проходять різні кастинги, намагаються налагодити зв’язки з представниками модельних агентств, але ці дії далеко не завжди приносять очікуваний результат. У випадку Юлії Ратнер можна сказати, що цей шлях їй був призначений: все вийшло настільки легко, що ніхто і подумати не міг.

Того ж літа господині розплідника треба було відвезти кошеня породи мейн-кун на Західну Україну, до Львова, а замовницею виявилася директорка одного з модельних агентств. Перед виїздом крім кошеня жінка вирішила захопити з собою портфоліо Юлі, знаючи про її мрію. Роботодавець майбутньої моделі показала її фотографії клієнтці і буквально протягом декількох хвилин Юлії зателефонували, після чого їй надійшла пропозиція поїхати на один із модних показів у Львові, куди по випадковому збігу прямував і один із представників Elite Paris.

Після успішного проведення показу Юлія Ратнер вирушила додому, а після приїзду дізналася про те, що Elite Paris пропонують їй укласти контракт і розпочати співпрацю.

Безліч показів та зйомок

З цього моменту кар’єра молодої моделі почала розвиватися в запаморочливому темпі: за час роботи вона встигла підтримати співпрацю з багатьма відомими брендами, а влітку 2017 вона вже стала обличчям для нової колекції RED Valentino. Також її портфоліо налічує в собі безліч різних проектів: тут і лукбук для колекції фантазійних суконь від модного будинку П’єрпаоло Пічеллі та Марії Грації Кьюрі, та дефіле в ролі обличчя показу Chanel Pre-Fall у 2017 році, який пройшов у Парижі у готелі “Ritz” (керував цим показом, до речі, Карл Лагерфельд), а разом із Юлією Ратнер на цей подіум вийшли Фаретта та Наталі Вестлінг.

Говорячи про співпрацю з Valentino, варто також зазначити, що на паризькому Тижні моди в рамках шоу Юлія Ратнер провела 26 показів, де запороженка представляла такі модні бренди Celine, Dries Van Noten, Marni Prada, Fendi, Alexander McQueen та Christian Dior.

А як же школа

Незважаючи на те, що модельна кар’єра Юлії Ратнер стартувала, коли дівчина навчалася в школі, навчання дівчини все ж таки під укіс не пішло. Навіть після переведення у вечірню школу через дуже напружений та щільний графік, запорізька модель Юлія Ратнер змогла закінчити навчальний заклад: вона спеціально приїжджала до Запоріжжя, щоб написати всі контрольні роботи та здати домашні завдання.

Зараз Юлія серйозно налаштована на здобуття вищої освіти, адже модельна кар’єра – не найтриваліший вид зайнятості: рано чи пізно на зміну Юлії прийдуть інші моделі, а влаштуватися в подальшому житті потрібно буде. Вищу освіту дівчина планує здобувати закордоном і всі задатки у неї для цього є: через свою професію, дівчина зараз живе на 5 міст: Париж, Мілан, Київ, Лондон та Нью-Йорк

Що кажуть батьки про кар’єру Юлії

Спочатку батько Юлії Анатолій Ратнер був проти такого починання дочки: у цьому велику роль відіграли упередження про модельну кар’єру і те, як вона будується, які сформувалися ще в 90-х. Але коли батько зрозумів, що нічого страшного і крамольного у діяльності дочки немає, він став її повністю підтримувати.

Також Анатолій відзначає кумедний момент: він ніколи не розбирався у дизайнерах та модних будинках і коли його дочка почала займатися моделінгом, йому просто довелося вивчити всі ці імена та назви, щоб зуміти підтримати Юлію. За його словами, особливо складно йому далося заучування такого гучного імені як Карл Лагерфельд, але і його довелося запам’ятовувати, адже саме завдяки співпраці з ним Юлія набула необхідної розкутості та спокою на подіумі, які додають моделі особливого шарму.

Крім того, Анатолій Ратнер розповів про неймовірний подарунок Юлії її мамі. Справа в тому, що в перший рік кар’єри Юлія так багато і старанно працювала, що й дохід був відповідним. Звичайно, дівчина побажала зробити приємне батькам та витратила частину грошей на придбання машини для мами. Батьки моделі з трепетом згадують момент, коли дізналися про цей сюрприз: у День народження мами Юлія пригнала під їхній під’їзд білий кросовер, оздоблений червоною стрічкою з величезним бантом. За словами Наталії Ратнер, мами Юлії, це було настільки несподівано, що мурашки по шкірі від спогадів про цей момент пробігають і досі. Вона каже, що зовсім не очікувала на такий презент від 18-річної доньки.

Як живе відома модель

Завдяки своїй професії Юлія Ратнер досить багато подорожує і навіть має кілька улюблених країн. Перша – звісно, ​​Україна: тут, у Запоріжжі, дівчина народилася та виросла, але ще більше її любов до своєї країни зміцнює наше молоде покоління, яке доводить, що українці – не менш усвідомлені та прогресивні, ніж жителі Європи.

Ще одна країна – Японія, яка підкорила Юлію технологічним процесом, дуже ввічливими людьми та смачними традиційними стравами. Англія також займає місце в серці Юлії, адже тепер вона стала її другим домом: будинком, повним різних національностей і культур, історії і, звичайно, найрізноманітніших людей.

Крім подорожей, Юлія Ратнер має безліч хобі: у вільний від роботи час вона займається в’язанням, малюванням, ліпленням, любить грати в комп’ютерні ігри та робити свічки ручної роботи.

.,.,.,.