Догляд за віями в домашніх умовах

Кожна дівчина мріє про густі, довгі та міцні вії. Багато жінок мають такі вії від природи, але не кожна може похвалитися такою особливістю. Проте в сучасних умовах та можливостях покращити зовнішній вигляд вій (нарощення, ламінування тощо), ми забуваємо, що доглядати за ними можна навіть у домашніх умовах, пише zaporizhanka.com.ua.

Існує безліч методів, які допоможуть вам зміцнити вії, збільшити їхню густоту та довжину. Вони не потребують великих затрат чи можливостей. Потрібно запастись терпінням, адже процес відновлення займає від двох до шести тижнів.

Вітаміни для вій

вітаміни для вій

Вії, як і волосся, на 96% складаються з кератину. Якщо ваші вії рідкі, ослаблі та ламкі, це свідчить про нестачу вітамінів. Оскільки важливим компонентом у складі волосини є вітаміни А та Е, рекомендують їх вживати в раціоні або в вигляді добавок.

Багатими на ці вітаміни є абрикоси, перець, морква, яблука, яєчні жовтки, вершкове масло, томати, шпинат та печінка. Пийте трав‘яні чаї з обліпихи або шипшини. Також рекомендують вживати добавки до їжі, які містять у своєму складі вітаміни А, В та Е.

Важливим етапом догляду за віями є зовнішні впливи. Існує безліч рослинних олій, які прискорюють ріст та густоту волосин. Найкращими маслами у догляді за віями та волоссям вважають оливкову, мигдальну, касторову, реп‘яхову та олію зародків пшениці.

Придбати їх можна у будь-якій аптеці за помірною ціною. Олію рекомендують наносити на очищені вії перед сном. Зробити це можна за допомогою пензлика, щіточки або ватної палички. Перед нанесенням добре розчешіть вії по всій довжині. Невелику кількість олії потрібно тримати приблизно 2-3 години, після цього змити за допомогою ватного диску. Уникайте попадання олії в очі. Використовуйте таку маску щодня для кращого ефекту. Через два-три тижні ви помітите результат.

Чудовий ефект має маска з касторової олії, олії обліпихи та шипшини з додаванням вітаміну А. Використовуйте її за таким самим принципом. Вона помітно збільшить густоту та довжину вій.

Якщо ваші вії не мають яскравого кольору, є ламкими та рідкими, вам допоможе маска з реп‘яхової олії та міцно завареним, попередньо охолодженим чорним чаєм. Змішайте невелику кількість двох компонентів у рівних пропорціях та ідентичним способом нанесіть на вії. Акуратно змийте через дві години. Повторюйте щодня.

Крім чудового засобу у догляді за віями, олія непогано очищає їх від макіяжу. Не рекомендують змивати зону очей милом. Ніжні олійки чи молочко не лише не пошкодять структуру вії та шкіру довкола очей, але й зміцнять та відновлять їх.

Пам’ятайте, що при використанні олій у догляді за віями потрібно бути обережним. Попадання речовини на слизову ока може призвести до алергічної реакції. 

Поради, які відновлять ваші вії

4

  • обов’язково щодня змивайте косметичні засоби, особливо туш;
  • правильно підберіть туш;
  • використовуйте спеціальні сироватки, які не шкодять віям, а візуально збільшують їх довжину. Чудова альтернатива туші;
  • старайтесь не спати на обличчі;
  • регулярно робіть живильні маски на основі олій, трав та інших природних компонентів;
  • включіть у свій раціон продукти, які багаті на вітаміни А, В та Е;
  • робіть спеціальний масаж повік. Він стимулює кровообіг. В результаті вії будуть рости швидше і збільшиться їхня густота.
  • дайте відпочити вашим віям від косметичних засобів. По можливості не використовуйте щодня туш.
.,.,.,.