Як позбутися сексуальних комплексів: поради психологів

Комплекси – це головний людський ворог, який дуже часто стає нам на заваді побудувати міцні стосунки з коханою людиною, руйнує відносини та навіть часто комплекси стають причиною розвалу сім’ї. З комплексами потрібно вести боротьбу і вміти правильно долати комплекси, щоб жити повним і повноцінним життям, пише zaporizhanka.com.ua

Що таке сексуальний комплекс і як його визначають психологи? 

2

Що ж називають сексуальним комплексом? Психологи вказують на те, що сексуальним комплексом називають уявлення особистості (відчуття незадоволеності, страху, які мають негативне емоційне забарвлення і пов’язані зі статевими стосунками. Часто саме сексуальний комплекс найбільше впливає на відносини чоловіків та жінок.  

Не треба думати, що сексуальні комплекси – це захворювання. Насправді сексуальні комплекси не пов’язані з конкретними захворюваннями, це різновид психологічних комплексів. При цьому сексуальні комплекси можуть бути притаманні як жінкам, так і жінкам, а є окремі види комплексів, притаманні представникам обох статей.  

В чому найчастіше звинувачують себе жінки в ліжку? 

5

Як правило, жінки дуже люблять себе “накручувати” і шукають проблему в собі, намагаються знайи вади та недоліки у своїй зовнішності. Дуже часто жінка переживає через те, що не збуджує чоловіка в ліжку, однак фахівці запевняють: якщо жінка вже опиняється в ліжку, то вона його точно збуджує. За винятком ситуацій, коли чоловік – новий ваш знайомий, випадковий чоловік з вечірки, на якій ви тільки щойно зустрілися і він ще не встиг вас розгледіти як слід.  

Не треба себе принижувати, думаючи, що чоловік в ліжку буде дивитися на зайві два кілограми чи родимку. Це – не привід відчувати комплекс і бути невпевненою в собі.  

Також часто жінка вважає, що якщо вона не отримує оргазм, то чоловік вважає її фригидною. Трапляються ж ситуації, коли жінки взагалі не відчувають оргазму. Не треба впадати одразу в паніку – обов’язково враховуйте те, що досягти оргазму жінці не так просто і переважно для того, щоб в жінки був оргазм, необхідно добре знати її тіло, знати всі ерогенні зони і те, що жінці подобається та що подобається чоловікові. Для цього потрібний час, треба спробувати з кілька десятків поз, аби визначитися з тим, що саме приносить задоволення парі – і чоловікові, і жінці.  

Комплекс через те, що ви не відчуваєте оргазм, це справа невдячна і нікому не потрібна. Скоріш за все, відчуваючи такий комплекс, ви скоро втратите бажання займатися сексом з партнером взагалі. Або ж трапиться інша ситуація – ваш чоловік відчує ваші комплекси і сам не захоче продовжувати інтимні відносини з жінкою, яка постійно комплексує через себе і свою недосконалість.  

Часто жінки думають, що їхня поведінка в ліжку не подобається чоловікові 

6

Ще один популярний комплекс, коли жінка думає, що її поведінка в ліжку не приносить задоволення чоловікові і навіть може йому не подобатися.  

Та не треба боятися запитати в чоловіка, подобаються йому ваші ласки чи ні. Під час сексу люди також розмовляють і це нормально. Затямте собі, що в стосунках треба вміти спілкуватися і розуміти одне одного, тому не треба боятися запитати щось у партнера чи самій розказати партнеру про те, що вам подобається в ліжку, а що є для вас неприйнятним і не приносить задоволення. Не треба думати, що ваш партнер – телепат і може інтуїтивно відчувати, що ви відчуваєте.  

Окрім того, треба слідкувати за емоціями свого партнера. Повірте, якщо ви будете бачити емоції партнера, то ви отримаєте значно більше інформації, аніж під час безкінечних розмов.  

Жінки часто бояться розповідати про свої бажання та фантазії в ліжку 

8

Ще одна жіноча проблема в тому, що частенько жінки бояться розказати чоловікам про свої відверті фантазії та бажання в ліжку. Жінки бояться осуду, бояться, що їхні бажання можуть викликати подив чи незадоволення партнера. Однак якщо ви вже опинилися в ліжку з чоловіком, значить, перед вами має бути певна стадія довіри.  

Довіра – це означає, що ви можете сказати близькій людині щось і ваші слова сприйматимуть з розумінням. Якщо ви хочете більше різноманіття в ліжку, то скажіть про це своєму партнеру і він вас зрозуміє. Поясніть, що саме вам принесе задоволення і чому ви хочете спробувати щось нове. А раптом вашому партнеру також сподобаються ваші ідеї і він має ще кращі ідеї для того, щоб зробити ваше еротичне життя яскравішим.  

“Я – не така досвідчена, як він, і не маю стільки впевненості в собі” 

8

Часто відчували себе некомфортно в ліжку, знаючи, що ваш партнер має більше досвіду і впевненіший у собі, ніж ви? Це – ще один популярний комплекс жінки в ліжку, яка боїться, що не має чим підкорити чоловіка і думає, що вона виглядає не такою яскравою у порівнянні з іншими партнерками вашого обранця.  

Не треба перейматися такими думками і напружувати себе такими думками в ліжку, адже це точно не покращить ваш стан і ви не отримаєте задоволення від сексу. Почувайтеся впевнено завжди і думайте, що це на краще, що в вашого чоловіка більше досвіду. 

“Я – занадто консервативна для нього” 

10

Трапляються різні типи особистостей, тому комусь подобаються зміни та різноманіття в ліжку, а хтось – навпаки, виступає за консервативний секс і традиційні статеві відносини без жодних новацій та експериментів.  

Не бійтеся сказати партнерові про те, що вам щось не подобається, а щось – навпаки, приносить задоволення. Немає нічого страшного в тому, якщо вас влаштовує традиційний спокійний секс без екстриму та гострих емоцій. Головне, щоб вам було добре і щоб ви відчували задоволення, і так само – ваш партнер. Тоді ваші відносини будуть тривалими і гармонійними.  

Наостанок запам’ятайте, що комплекси – це ваші вороги, і вони не принесуть вам добра. Старайтеся долати навіть найменші комплекси, аби статеве життя приносило вам задоволення. Від цього залежить не тільки ваше самопочуття, а й ваше здоров’я.  

.,.,.,.