Альоша та Тарас Тополя – історія кохання

Альоша стала справжньою зіркою України. Багато статей присвячено кар’єрі співачки із Запоріжжя та повторювати ми їх не будемо. Адже на окрему увагу заслуговує історія кохання Альоші та Тараса Тополі – лідера гурту «Антитіла». Не дарма їх називають найкрасивішою парою України. Натхнення, яке вони дарують один одному, виливається в творчість, яка прославляє Україну на весь світ. Розповідаємо історію однієї з найяскравіших та найромантичніших пар нашої естради. Більше на zaporizhanka.com.ua.

Творчість

Альоша – це сценічний псевдонім запоріжанки Олени Кучер. Олена розпочала активну кар’єру у 2006 році, перемігши у пісенному конкурсі «Ялта-2006». Після низки перемог у різноманітних фестивалях, Альоша підписує контракт із продюсерським центром «Catapult Music». Саме продюсери і вигадує для Олени творчий псевдонім. Окрім того, що Альоша сама писала слова та музику для своїх пісень, вона активно займалася гострайтингом (гострайтер у сучасному хіп-хопі – людина, яка пише пісні для іншого артиста). Багато пісень Потапа та Насті, Наталії Могилевської та інших виконавців були написані саме Оленою.

Під час підписання контракту з Catapult Music, у Олени зав’язується роман із її продюсером – Вадимом Лисицею (який, до речі, теж родом із Запоріжжя). Але про ці відносини стало відомо після того, як Олена представила Україну на Євробаченні 2010 року.

Євробачення

У 2010 році Альоша з піснею «Sweet People» виступила в Норвегії. Ціла низка скандалів переслідувала Олену перед фінальними концертами. Спочатку все закрутилося довкола вже обраного учасника – Василя Лазаровича. Його, шляхом звернення до Президента України, багато діячів шоу-бізнесу попросили замінити у зв’язку з несправедливістю голосування. Переможцем другого національного відбору стала Альоша з піснею «To be free», проте, як з’ясувалося пізніше, пісня конкурсантки від України була плагіатом пісні 1977 року. Через кілька місяців суперечок, Європейський союз мовлення визнав, що пісня не відповідає правилам конкурсу.

Альоша, разом зі своїм продюсером мала в короткий термін написати нову пісню для Євробачення, або на неї чекала дискваліфікація. Новий трек – «Sweet People» був представлений 25 березня 2010 року. Саме з ним Олена посіла 10 місце на Євробаченні 2010 року в Осло. І саме там стало відомо, що Олена полягає у стосунках зі своїм продюсером. Але тут в житті співачки з’являється Тарас Тополя.

Тарас Тополя

Талановитий музикант і лідер одного з найпопулярніших гуртів в Україні – «Антитіла» зустрівся з Оленою через кілька місяців після Євробачення. З 2008 по 2010 рік Тарас Тополя був на одному лейблі зі своєю майбутньою дружиною, тому їхня зустріч усередині продюсерського центру була неминуча. Все так і сталося.

Це зараз ми з вами можемо насолодитися повною хронологією стосунків між музикантами, проте аж до 2012 року їхній зв’язок не афішувався. Буквально за рік, дружба перетворилася на бурхливий роман, про який спочатку не підозрював навіть колишній хлопець Олени, а за сумісництвом – її продюсер. Як зізнавалася пізніше сама Олена – сором’язливий Тарас боявся зізнатися у своїх почуттях до неї, тож співачка взяла ініціативу до своїх рук, хоча боялася, що взаємністю Тополі їй не відповість. Однак дружби між парою не склалося. У 2012 році лідер гурту «Антитела» зібрав прес-конференцію, на якій розповів про те, що він одружився зі співачкою Альошею і про те, що вони незабаром стануть батьками.

Розвиток відносин

Альоша, яка перебувала у «продюсерській кон’юнктурі», зустрівши людину, яка поділяла її інтереси, обімліла. І справді, крім того, що і Альоша, і Тополя – виконавці, насамперед вони автори своїх пісень. Пісень, часом глибоких і душевних (послухайте Hello від Антитіл). Талановиті люди часом обтяжені постійною глибокою рефлексією, поділитися з якою вони можуть лише «задекодивши» свої емоції в пісню. Але коли дві талановиті людини починають спілкуватися – то виявляється, що теми та проблеми, які турбували їх окремо – спільні. Саме це екзистенційне і підкупило співачку.

Про те, що їхні інтереси та думки зійшлися між ними воєдино, визнавали як Тарас, так і Олена. «Товариські» відносини, що зародилися на початку, підживлені інтересом і глибиною, перетворилися на кохання надовго. Кохання, в якому чудово те, що «випити до дна» свого партнера неможливо. Ця склянка глибока ніби Маріанська западина.

Проблема з колишнім

Бурхливий роман між музикантами зароджувався просто перед Вадимом Лисицею. За кілька місяців до того, як про стосунки пари було оголошено офіційно, між продюсером та музикантом відбулася «чоловіча» розмова. Тополя, який спочатку заперечував свої відносини зі співачкою, був «пійманий на місці злочину», через що спалахнув конфлікт. Проте навіть попри цю ситуацію, Альоша співпрацювала зі своїм колишнім аж до 2018 року. Робочі стосунки впливали на стосунки пари, тож Тарас став ініціатором того, що Олена пішла зі свого лейбла.

Діти та «підзарядка» для творчості

У 2013 році у пари народився перша дитина – син Роман. Що цікаво – так це те, як музикант дізнався про вагітність коханої. Вирішивши вкотре романтично підійти до питання, Альоша сховала тест на вагітність з позитивним результатом у конверті із серцем, який залишила на столі перед тим як виїхати на гастролі. За кілька днів, зателефонувавши коханому і не почувши радісну реакцію, Олена розгубилася. Злякавшись того, що Тарас не оцінив ні сам факт вагітності, ні те, як цей факт було подано, Альоша повернулася додому. Виявилося, що Тарас лише розчулився (як би і вчинив будь-який нормальний чоловік), але конверт із «сюрпризом» не розкривав. У 2015 році у пари народився ще один хлопчик – Марк, а в 2020 році дочка Марія. Діти, будучи плодами любові, можуть не так сильно підкреслювати щирі почуття, проте про щирість почуттів говорить творчість.

Альоша стала музою для Тараса Тополі, музика якого з кожним альбом стає все кращою і кращою, а альбом «HELLO» так взагалі є одним із найкращих, записаних українською мовою. Помітно, що лейтмотивом для цієї роботи була саме Альоша. Нетипові в музичному плані оди кохання (пісні «Stand Up!», «Лети», «Сарафан», «Буде син»), на альбомі, який вийшов у 2019 році, в черговий раз наголошують на тому, що кохання цієї пари не знає меж і не боїться жодних труднощів.

А проблеми трапилися. 25 лютого 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, весь склад гурту «Антитіла» на чолі зі своїм фронтменом записалися до лав територіальної оборони. Але навіть у такий складний момент Тарас знайшов спосіб на весь світ вкотре освідчитися у коханні своїй коханій. Після початку війни Тополя випускає спільний з Едом Шираном трек, текст якого пише прямо в окопах, а кліп знімає під Харковом, перебуваючи за кілька кілометрів від активних бойових дій. “2step” стає світовим хітом, але ми впевнені, що особливі почуття він викликав саме у Альоші:

«Мила, обіцяю, коли все мине,

Я танцюватиму с тобою so slow

І цілуватиму туди, де любов,

Знов і знов,

Чекай мене, коли все це мине».

.,.,.,.