Варіанти поховання померлих у місті Запоріжжі

Прощання з близькою людиною – це важке випробування, яке складніше пережити, якщо безпосередньо займатися організацією похорону: замовленням труни та аксесуарів, погодженням способу поховання, підбором ритуального транспорту та спілкуванням з представниками кладовища. Набагато простіше звернутися до похоронного бюро.

Ця організація не перший рік надає ритуальні послуги, тому перебирає ретельну підготовку прощання. Фахівець перевірить, щоб церковна служба з померлої людини пройшла з дотриманням традицій, ритуальний транспорт приїхав вчасно, носії перенесли труну в потрібне місце.

Щоб похоронне бюро розпочало підготовку до прощання, родичам померлої людини потрібно залишити заявку та висловити свої побажання, головне з яких – спосіб поховання. У Запоріжжі є два варіанти поховання: традиційний похорон або кремація http://ukr.pohoronnoe-byuro.com/zaporizhzhja

Організація похорону або кремації в Запоріжжі

Прощаючись із близькою людиною, мешканцям Запоріжжя доводиться вибрати спосіб поховання між кремацією та традиційним похованням.

Кремація – це менш витратний варіант, тому що перед спалюванням тіло кладуть у скромну дерев’яну труну. Для організації прощання не потрібно катафалк. До того ж, похоронне бюро замовить менше жалобних атрибутів. Після спалювання тіла порох поміщають в урну, яку можна поховати на цвинтарі або залишити в осередку колумбарію.

Переваги кремації:

  • не потрібно дотримуватися 15-річного санітарного періоду під час поховання членів сім’ї;
  • витрати на організацію похорону та догляд за могилою знижено;
  • при зберіганні урни в колумбарії не потрібно встановлення пам’ятника та огорожі;
  • підходить для поховання невіруючої людини (якщо не потрібна церковна служба);
  • процедура передбачає менше жалобних аксесуарів.

Проте кремація у Запоріжжі заборонена, якщо смерть мала насильницький характер. Також якщо скорботним родичам важлива організація церковної служби (відспівування) за православними традиціями, краще вибрати традиційне поховання. Цей спосіб організації похорону передбачає закопування труни з покійним у землю.

Під час підготовки традиційного поховання похоронне бюро пропонує родичам померлого замовити пакет ритуальних послуг, виходячи з їхніх уподобань, фінансових можливостей, бажаних траурних атрибутів. Комплексне проведення похорону передбачає оформлення документів, замовлення катафалка та аксесуарів, отримання послуг носіїв труни. Родичі померлої людини переживають втрату, не займаючись бюрократичними труднощами. Професійні ритуальні послуги дозволяють переконатися, що процедура прощання пройде як слід.

Яку форму поховання найчастіше обирають у Запоріжжі?

На Запоріжжі немає крематорію. Окрім цього жителі міста належать до процедури спалення тіла із настороженістю. Тому при виборі форми поховання організація традиційного похорону лідирує. В даному випадку ритуальні послуги включають замовлення різноманітних атрибутів, проведення відспівування в церкві, перевезення труни з тілом в межах міста Запоріжжя, доставку родичів, що скорботять, до місця прощання, перенесення труни і копку могили.

Чому варто звернутися до похоронного бюро?

  • правильна підготовка документів без затримок через бюрократичні труднощі;
  • прощання за православними традиціями (спеціаліст домовиться, де і коли пройде церковна служба);
  • комплексна підготовка похорону у рамках обраного пакету ритуальних послуг.

Неможливо холоднокровно організувати прощання з рідною людиною. Якщо звернутися до похоронного бюро, можна не турбуватися про правильність складання документів та отримання всіх необхідних ритуальних послуг. Фахівці підготують кремацію чи поховання, привезуть аксесуари у потрібній кількості.

.,.,.,.